Az Ashwagandha és az argánolaj hatása az emberi egészségre.

Szponzorált tartalom

Ashwagandha

Ashwagandha

Az ősi indiai írásokban fiatalító szerként és regeneráló tonikusként ünneplik. Az Ashwagandha különösen ismert, mint erőteljes adaptogén – egy olyan anyag, amely segít növelni a szervezet ellenálló képességét a feszültséggel és a stresszel szemben. Az Ashwagandha hatása, mivel nyugtató hatású, krónikus álmatlanság és ideges nyugtalanság esetén is előnyös. Alkalmazzák pszichológiai rendellenességek – stressz, neurózis, skizofrénia, depresszió vagy paranoid állapotok – esetén. Ugyanakkor ez a gyógynövény helyreállítja az erőt a túlhajszoltság, fáradtság és kimerültség esetén, elősegíti a memóriát, a tiszta elmét és az agyműködést. Segít a szklerózis multiplex, a gyenge látás, a nyirokkeringés szabályozásában és az immunrendszer erősítésében is. Az indiai ginzenggyökér segít a nőknek a menstruációs ciklus átmeneti időszakában, a fertőző betegségekben és a méreganyagok májból való eltávolításában is. Neuralgikus hát- és gerincfájdalmakra használják, és hatékonyan alkalmazzák a rák kezelésében.

Az Ashwagandha egy természetes adaptogén, és az Ayurveda holisztikus egészségügyi megközelítésének lényegét testesíti meg. Egyszerűen úgy működik, hogy segít fenntartani az emberi szervezetben zajló anyagok és folyamatok egyensúlyát. Ez növeli az ellenálló képességét és harmonizálja az összes testi funkciót.

Az Ashwagandha hatásai

Zavartalan alvást biztosít

A jó alvás a legfontosabb dolog, amit az egészségedért tehetsz. Nem véletlenül nevezik a botanikusok az ashwagandhát alvó növénynek vagy szunnyadó növénynek is. Erőteljes hatása segít az elalvási nehézségek és az álmatlanság esetén. Mit mondanál a hosszú és pihentető alváshoz?

A pozitív hatás napról napra növekszik

Az eddig elvégzett összes tanulmány arra utal, hogy az ashwagandha stresszre és szorongásra gyakorolt hatása fokozatosan javul legalább a napi használat megkezdése utáni első két hónapban. Így a jelenlegi tudományos ismereteknek köszönhetően az ashwagandha használata mára sokkal szélesebb körben elterjedt a világon.

Ajánlott ciklusok

Az olyan adaptogének esetében, mint az ashwagandha, nem zárható ki a hatékonyság hosszú távú csökkenése. Ezért azt javasoljuk, hogy rendszeresen váltogassa a napi szedési ciklusokat a szedéstől való tartózkodással (vagy egy másik adaptogén kipróbálásával). A ciklusok célja, hogy megakadályozzák, hogy a szervezet toleranciát alakítson ki a hatóanyagokkal szemben.

Ezzel szeretnénk befejezni az Ashwagandha hatásairól szóló tájékoztatást.

Arganolaj és annak varázslatos hatása a hajra

Az argánolaj a távoli múltban vált népszerűvé, és a kozmetikai, gyógyszer- és élelmiszeriparban való széles körű felhasználása miatt kiérdemelte a folyékony vagy marokkói arany becenevet. Ritkasága az argánfa ritkaságának is köszönhető, amely kizárólag Marokkóban, Algériában és Izraelben található.

Olajtermelés

Az argánolaj előállítása különösen igényes: 1 liter olaj előállításához 30 kg argángyümölcsöt kell felhasználni. A termesztési hagyományok a marokkói berber törzsektől származnak, és a gyümölcs szüretelése teljes egészében kézzel történik. Ezután megszárítják őket, eltávolítják a héjukat, és a magokat kőmalmokban összezúzzák. Az értékes anyagok megőrzésének leghatékonyabb módja a magok hidegsajtolása, amely során aranysárga argánolaj keletkezik.

Az argánolaj hatása

Az argánolaj felbecsülhetetlen segítséget nyújt samponok, kondicionálók, balzsamok vagy hajpakolások készítésében. Könnyen kezeli a töredezett végeket, a száraz és törékeny hajat, miközben természetes fényt és erős textúrát kölcsönöz. Nemcsak a hajszerkezetet, hanem a fejbőrt is táplálja.

Ha gyakran vasalod, fested, kémiai kezelésnek veted alá a hajad, vagy intenzív napfénynek vagy klóros víznek teszed ki, akkor az argánolaj-kiegészítőnek helye lesz az otthonodban. A rakoncátlan, göndör, nehezen fésülhető és kusza hajnak is nagyszerű segítője.

Az optimális hatás érdekében vigyen fel argánolajat a sérült hajrészekre, és egy óra múlva mossa le meleg vízzel. Összegubancolódott haj esetén néhány csepp olaj megkönnyíti a kibogozást.

Szenvedsz a száraz és töredezett hajvégektől? És próbáltad már az argánolajat? Táplálja a hajat teljes hosszában és mélységében. Csak dörzsöljön néhány csepp olajat a nedves hajba, és fésülje át egy fésűvel. Az argánolaj a fejbőrt is kezeli, amelyet segít hidratáltan és tápláltan tartani.

Ha tehát még nincs egy üveg tiszta argánolaj, vagy egy olyan termék, amely tartalmazza, a fürdőszobád polcán, gondolkodj el rajta.