Nem kell belefásulnunk a függősekkel teli életünkbe.

Szponzorált tartalom

Alkoholizmus kezelése

Alkoholizmus kezelése

Az élet megszokások sokaságából tevődik össze. Van egy dolog, ami pozitív impulzussal hat ránk, és elkezdjük ismételni, azt várva, hogy hasonló hatást fogunk elérni vele. Aki viszont már élt eleget, az tudhatja, hogy ez nem mindig működő analógia. Az emberi agy valamiért úgy van kitalálva, hogy minél többször ismétlünk valamit, annál kevesebb örömöt és újdonságot tud adni számunkra. Ez egy nagyon furcsa kettősség, amivel egy ponton mindenkinek szembe kell néznie az élete során.

A legjobb példa erre a munka. Sokan nem szeretik a munkájukat, de mivel már egy ilyen viszonyrendszerben látják magukat, ezért nem is akarnak váltani. Pedig rengeteg lehetőségük lenne. Egyszerűen csak nem látják magukról azt, hogy folyamatos változó teremtmények. Az ember mindig kipróbálhat új dolgokat, csupán el kell hinnie, hogy megérdemli és lehetségesek ezek az ő számára is.

Hasonlóan működik az alkoholizmus is. Sok ember elkönyveli magáról, hogy alkoholista és ebből nincs kiút. Ebben sokszor a barátai is támogatják. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már tudjuk, hogy tennünk kell valamit és az ilyen esetekben nagy segítség lehet egy olyan hely, mint a Felépülök. Volt egy barátom, akinek a családjában komoly probléma volt az alkoholizmus és őt sem hagyta érintetlenül. Felmentem ezért az internetre és megláttam egy „Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés kiírást.

Már az oldal neve is reményt keltett bennem, úgyhogy áthívtam a barátomat. Mutattam neki, hogy ezen az „Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés” feliraton keresztül találtam rá erre az oldalra, nézzük meg együtt, hogy milyen szolgáltatást kínálnak. Számomra ez egy teljesen ismeretlen része volt az internetnek, ezért is örültem, hogy az oldal kinézetében nem kellett csalódnom. Kevés rosszabb dolog van annál, mint mikor egy terápiás hely online felületén azt érezzük, hogy igénytelen. Ezután sok minden nem fogja garantálni azt sem, hogy minőségi szolgáltatást fognak nyújtani.

A Felépülök oldala azonban pontosan tudta, hogy mennyit számít, hogy mit éreznek az ide tévedő emberek, miután rákattintanak az „Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés” feliratra. A barátomon egyébként egy kis megkönnyebbülést láttam. Nagyon nehéz beismerni ezeket a problémákat és még nehezebb segítséget kérni, hiszen nem tudjuk, hogy ezt hol és milyen formában tudnánk egyáltalán megkapni.

Az „Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés” kiírás mögött rejlő oldal azonban mindenkinek reményt tud adni. A Felépülök oldalán mindent el tudunk olvasni arról, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak. Illetve azt is, hogy reálisan mennyit tud segíteni az ő terápiájuk az alkoholizmus leküzdésével kapcsolatban. Nagyon őszinte itt minden, amit olvashatunk, nincsen mellébeszélés, ami egy függőségével küzdő embernek hihetetlenül fontos.

Ráadásul nem valami akadémikus, teljesen földtől elragadott háttérrel rendelkeznek az itt dolgozók. Sokan közülük hasonló problémákkal küzdött, úgyhogy pontosan tudják, micsoda erő kell ahhoz, hogy felvállaljunk egy olyan dolgot, mint az alkoholizmus. Talán ez volt az, ami leginkább meggyőzte a barátomat azzal kapcsolatban, hogy a Felépülök oldala lesz a megfelelő választás. Felhívta őket és jelentkezett a következő programjukra. Miután hazatért, azt mondta nekem, hogy pont erre volt szüksége, hogy új életet tudjon kezdeni. Azóta a fejlődés folyamatos nála és elhiszem, hogy nemsokára már el is fogja felejteni, hogy valaha ilyen dolgokkal kellett küzdenie.