vastagbéldaganat
vastagbéldaganat

Az étkezéseink sajnos általában nem csak a túlzott szénhidrátbevitel miatt lehetnek károsak az egészségünkre, de az élelmiszerekben lévő káros adalékanyagok miatt is. Ha toxinokban gazdag étrendet folytatunk (akár tudattalanul is, rendszeresen olcsó ételeket fogyasztva), akkor annak akár még vastagbélrák is lehet a vége! A halálos vastagbéldaganat úgy alakulhat ki, hogy a méreganyagok olyan mennyiségben érik a testet, amire az a mérgek felhalmozódásával válaszol. A méreganyagok egészen addig képesek mérgezni a belet, ameddig azok ki nem lesznek pucolva onnan. A halálos vastagbéldaganat elkerülhető, ha egyrészt nem élünk olcsó, gyenge minőségű ételekkel, valamint ha egy bizonyos életkor felett önként elmegyünk szűrővizsgálatra. 50-60 éves kor között a vizsgálat igencsak javallott, mert a betegség akkor szokta felütni a fejét. A rák ezen fajtája leginkább kolonoszkópiával állapítható meg. Ilyenkor a végbél felől bevezetnek a vastagbélbe egy vizsgálati eszközt, amivel aztán fel a vizsgálatot végző orvos fel tudja tárni az esetleges gócpontokat. A halálos vastagbéldaganat attól halálos, hogy sokan nem fordulnak időben orvoshoz, s így nem is derül ki aztán, hogy ilyen daganatuk van.

Vélemény, hozzászólás?